Drömskt fjällbröllop med Svenska turistföreningen

2014-12-11

STF Edsåsdalen har ett tips för de som planerar sitt bröllop och vill ge sin stora dag en värdig inramning. Tipset stavas fjällbröllop. I jämtländska Edsåsdalen finns de perfekta förutsättningarna för just detta. Dalen, som ligger i Åre kommun, skapar en intim känsla för brudparet och deras gäster så att fullt fokus läggs på att fira denna livsomvälvande händelse.

För ett fjällbröllop i Edsåsdalen finns tre alternativ att välja på. Det första är att förlägga fjällbrölloppet på Hotell Köjagården. Då blir bröllopet ett så kallat fullservicebröllop – allt från ceremonin till middag och fest ordnas på Köjagården. All mat som serveras på Köjagården lagas med närproducerade råvaror och mycket glädje.

Alternativ nummer två är ett bröllop med middag på Hotell Köjagården, men med egen fest. Då kan festen sedan flyttas till vandrarhemmet Renfjällsgården som är belägen 100-200 meter från hotellet som då hyrs i sin helhet och även ger boendemöjligheter för 84 personer.

Det tredje och sista alternativet innebär att brudparet får full kontroll över bröllopet genom att förlägga det helt till Renfjällsgården. Då finns tillgång till matsal, festlokal och, som nämnt ovan, boende för samtliga gäster – förutsatt att de inte är fler än 84 stycken.

Även i den fantastiska skidanläggningen Tännäskröket i Funäsdalen kan man hitta magisk inspiration till ett fjällbröllop. Anläggningen har funnit intresset så stort att bröllop i fjällen fått en egen sida dedidkerat ämnet. På sidan kan du läsa om den mäktiga naturen kring anläggningen, den pittoreska kyrkan där vigseln äger rum samt om den samisk-inspirerade restaurangen Arran och mycket mer.

Vill du ha mer inspiration till ditt bröllop i fjällen? Kolla in pinnaren Ida-Marias fjällbröllopsflöde på Pinterest.